Brood-kaasmuffins

Brood-kaasmuffins

Smulweb imageSmulweb

Deze brood-kaasmuffins zijn perfect voor een zondagsbrunch of voor onderweg. Met 200g geraspte kaas, fijngehakte tomaten, bosuitjes en hazelnoten in een smeuig beslag en je hebt een heerlijke snack!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Brood-kaasmuffins op tafel.

  1. Verkruimel 7 sneetjes oud wit- of bruinbrood met korst in de keukenmachine. Voeg 65 g hazelnoten toe en maal alles fijn.
  2. Meng er 200 g geraspte oude kaas of Hollandse geitenkaas, 3 bosuitjes in ringetjes, 4 fijngehakte gedroogde tomaatjes, 3 eieren (m), 2 dl melk en ca. 1 dl olijfolie door tot een smeuig beslag ontstaat. Voeg zout en versgemalen peper toe.
  3. Vet een muffinvorm in met 12 holtes (voor grote muffins) of een vorm met 24 holtes (voor mini-muffins) en schep het beslag erin.
  4. Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 180 °C in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Ei Zuivel Sauzen Kruiden Bakken Muffins