Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Sushi bowl

Sushi bowl

smulweb badge smulweb

Zin in sushi maar geen zin om te rollen? Dan is een sushi bowl perfect voor jou! Gebakken garnalen en groenten worden gecombineerd met heerlijk op smaak gebrachte sushirijst. Deze sushi bowl is een creatie waar je geen genoeg van kunt krijgen!

25 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 15 g Nori vellen
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 250 g Sushirijst
  • 6 Bosui
  • 300 g Rode kool biologisch gesneden
  • 1 el Hot Chilli Sauce
  • 2 el Mayonaise
  • 150 g Julienne wortel
  • 250 g Cocktailgarnalen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sushi bowl op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Breng voor de rijst en rodekool een pan water aan de kook.
  2. Bestrijk de norivellen met het bakkwastje met water en vouw dubbel. Leg op een bakplaat en bestrijk met 1 el olie. Bak in 3-5 minuten krokant in de oven.
  3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm en schep om met 1 el olie. Grill de bosui rondom tot er grillstreepjes op staan.
  4. Doe de rodekool in een zeef, zet boven het kokende water, doe er een deksel op en stoom 5 minuten. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat droogstomen. Meng de sriracha met de mayonaise en 1 el water tot een dressing.
  5. Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel er de bosui, rodekool, wortel en garnalen overheen. Besprenkel met de srirachamayo. Serveer met de norichips.