Stamppot met witlof brie en amandel

Stamppot met witlof brie en amandel

Smulweb imageSmulweb

Een lekkere en bijzondere stamppot met witlof, brie en amandel. Stamp de aardappels fijn tot een stevige puree en meng met warme melk, brie en witlof. Bestrooi met amandelschaafsel en laat in de oven goudbruin kleuren. Smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Stamppot met witlof brie en amandel op tafel.

  1. Kook de aardappels in een pan met een bodempje water en zout in 20 minuten zacht en gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 220?C.
  3. Giet het overtollige vocht van de aardappels af.
  4. Stamp de aardappels fijn tot een stevige puree en voeg voor de smeuïgheid de warme melk toe.
  5. Roer de brie en de witlof door de puree.
  6. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  7. Verdeel de stamppot over de ovenschaaltjes en bestrooi met het amandelschaafsel.
  8. Laat de ovenschaaltjes met stamppot in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin kleuren.
  9. Bestrooi met de peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Witlofstamppot