Indische stamppot

Indische stamppot

Smulweb imageSmulweb

Deze Indische stamppot is een smaakvolle variant op de klassieker. Hutspotgroenten en aardappelen worden gekookt en daarna gestampt met boemboe nasi goreng. Heerlijk met gebakken gehaktballetjes en seroendeng.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Hutspotgroente

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Indische stamppot op tafel.

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes.
  2. Verwarm de schaal voor.
  3. Doe de bouillontabletten en water in een pan en voeg de hutspotgroenten en aardappelen toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 20 minuten koken.
  4. Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking weken.
  5. Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes op matig vuur in ca. 4 minuten rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  6. Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekenpan, voeg wat ketjap en sambal toe en laat het ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  7. Giet het aardappel-groentenmengsel af en stamp het met een stamper door elkaar. Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend warm worden. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  8. Schep de stamppot in een warme schaal, leg de balletjes erop en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda's).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot