- 100 g Sugarsnaps
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Risotto op tafel.
- Pel en snipper 1 sjalotje. Haal 100g sugarsnaps af, breek 200g broccoli in roosjes en was de groenten.
- Verwarm 500ml water met 1 blokje tuinkruidenbouillon.
- Smelt 25g roomboter in een pan met een dikke bodem en bak het sjalotje in ca. 3 minuten glazig.
- Schep er 250g risotto rijst(Lassie) bij en roer totdat de rijstkorrels glanzen.
- Voeg 100ml droge witte wijn toe en laat deze al roerend verdampen.
- Voeg een paar soeplepels bouillon toe, totdat de rijst net niet onder staat. Kook de rijst al roerend, totdat de bouillon bijna verdampt is.
- Voeg nog een paar soeplepels bouillon toe en schep na ca. 10 minuten kooktijd de sugarsnaps en de broccoli door de rijst. Voeg telkens extra bouillon toe en laat de risotto met de groenten in ca. 10 minuten gaar worden.
- Schaaf 75g Parmezaanse kaas aan een stuk in flinters. Schep vlak voor het einde van de kooktijd 3 eetlepels kaas en 25 g roomboter op de rijst. Haal de pan van het vuur en leg de deksel erop. Laat het gerecht ca. 5 minuten rusten en roer de boter en de kaas door de rijst.
- Serveer de risotto met de rest van de kaas erbij.