Aardappelpuree met gekaramelliseerde sjalotjes

Aardappelpuree met gekaramelliseerde sjalotjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke aardappelpuree met gekarameliseerde sjalotjes. Fruit de sjalotjes onder voortdurend roeren in ± 5 minuten in de olijfolie. Pureer de sjalotjes kort samen met de room. Stamp de gekookte aardappelen fijn en roer de sjalotjes met de room erdoor. Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Klop de puree luchtig op met een garde.

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappelpuree met gekaramelliseerde sjalotjes op tafel.

  1. Schil de sjalotjes en snipper deze fijn. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukken.
  2. Fruit de sjalotjes onder voortdurend roeren in ± 5 minuten in de olijfolie. Strooi er dan de suiker over en roer die er goed door. Dek de pan af en laat de sjalotjes of laag vuur - onder af en toe roeren - lichtbruin en zacht worden.
  3. Pureer de sjalotjes daarna kort samen met de room met de staafmixer.
  4. Stamp de gekookte aardappelen fijn en roer de sjalotjes met de room erdoor. Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Klop de puree luchtig op met een garde.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelpuree