- 300 ml Sinaasappelsap
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken coquilles gesmoorde groenten en sinaasappelboter op tafel.
- Maak de groenten schoon en snij alles in kleine blokjes (brunoise).
- Kook de fond samen met het sinaasappelsap in tot 1 1/2 dl. Klop er 100 gr boter met een garde door. Roer de maizena los met 1-2 tl water en roer dit door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 25 gr boter en bak hierin de groenten op zacht vuur beetgaar. Roer 1 à 2 eetl fijngehakte dille door de groenten.
- Bak de coquilles in wat olie op hoog vuur om en om ± 2 à 3 minuten. Bestrooi met wat zout en peper.
- Leg een ring op elk bord en schep hierin een laagje groenten. Stamp de groenten goed aan. Leg hierop 3 coquilles en een takje dille.
- Schenk de sinaasappelsaus eromheen.