Gebakken coquilles gesmoorde groenten en sinaasappelboter

Gebakken coquilles gesmoorde groenten en sinaasappelboter

Smulweb imageSmulweb

Deze gebakken coquilles met gesmoorde groenten en sinaasappelboter zijn om je vingers bij af te likken. Heerlijk zachte coquilles met smaakvolle, beetgare groenten en een verrukkelijke sinaasappelsaus. Heerlijk als voorgerecht of als hoofdgerecht.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 300 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken coquilles gesmoorde groenten en sinaasappelboter op tafel.

  1. Maak de groenten schoon en snij alles in kleine blokjes (brunoise).
  2. Kook de fond samen met het sinaasappelsap in tot 1 1/2 dl. Klop er 100 gr boter met een garde door. Roer de maizena los met 1-2 tl water en roer dit door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit 25 gr boter en bak hierin de groenten op zacht vuur beetgaar. Roer 1 à 2 eetl fijngehakte dille door de groenten.
  4. Bak de coquilles in wat olie op hoog vuur om en om ± 2 à 3 minuten. Bestrooi met wat zout en peper.
  5. Leg een ring op elk bord en schep hierin een laagje groenten. Stamp de groenten goed aan. Leg hierop 3 coquilles en een takje dille.
  6. Schenk de sinaasappelsaus eromheen.
eet smakelijk