Mosterdsoep met spekjes

Mosterdsoep met spekjes

Smulweb imageSmulweb

Met deze mosterdsoep met spekjes zet je een heerlijk voorgerecht op tafel. Romig, kruidig, zacht, en krokant tegelijk. Perfect met vers brood en dunne plakjes ontbijtkoek.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mosterdsoep met spekjes op tafel.

  1. Bak de spekreepjes knapperig in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan.
  3. Smelt de roomboter in een pan en fruit hierin de lente-ui plm. 3 minuten.
  4. Roer de bloem erdoor en laat dit alles even garen (plm. 2 min).
  5. Roer de room glad met de mosterd en voeg dit bij de roux. Goed roeren!
  6. Voeg beetje voor beetje de melk toe. Voeg nog wat melk toe als de soep te dik is.
  7. Doe de spekreepjes in de soep.
  8. Maak de soep op smaak met zout en peper.
  9. Voeg op het laatst de pijnboompitten toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees