Pastasaus met gerookte kipfilet pesto en gedroogde tomaten

Pastasaus met gerookte kipfilet pesto en gedroogde tomaten

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke pastasaus met gerookte kipfilet, pesto en gedroogde tomaten. Een hartig gerecht met smaken afkomstig van ui, knoflook, witte wijn en Italiaanse kruiden. Ideaal om te serveren over je favoriete pasta!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pastasaus met gerookte kipfilet pesto en gedroogde tomaten op tafel.

  1. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Laat de tomaten uitlekken en snijd ze in smalle reepjes. Snijd de gerookte kipfilet in smalle reepjes.
  3. Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook zacht en glazig. Blus af met witte wijn en laat dit inkoken tot je ongeveer 2 eetlepels over hebt.
  4. Voeg slagroom toe en laat dit inkoken tot het geheel wat dikker wordt. Voeg reepjes gedroogde tomaten en kipfilet toe aan de saus en laat nog 5 minuten sudderen.
  5. Roer pesto door de saus. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Serveer de saus over de pasta.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte