Kalkoenfilet of kipfilet op provencaalse wijze

Kalkoenfilet of kipfilet op provencaalse wijze

Smulweb imageSmulweb

Deze kalkoenfilet of kipfilet op Provençaalse wijze is een smaakvol gerecht met onder andere gedroogde tomaten, sjalotjes, tijm en basilicum. Voor een echte Provençaalse smaak!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kalkoenfilet of kipfilet op provencaalse wijze op tafel.

  1. Snijd kalkoen en gedroogde tomaten in reepjes. Snijd sjalotjes in dunne ringen. Snijd gedroogde tomaten in kleine stukjes.
  2. Verhit olie in een pan en roerbak de kalkoen op hoog vuur gedurende 5 minuten. Schep het vlees uit de pan met een schuimspaan.
  3. Bak in het overgebleven vet de sjalotjes glazig. Voeg gedroogde tomaten en tijm toe en bak even mee.
  4. Roer de slagroom erdoor en laat 5 minuten op hoog vuur inkoken tot sausdikte.
  5. Voeg de kalkoenreepjes terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Schep er basilicum doorheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kalkoen Kalkoenfilet