Oosterse kipfilet met ananas en mango

Oosterse kipfilet met ananas en mango

Smulweb imageSmulweb

Een zoet-zure en exotische kipgerecht, dat is deze oosterse kipfilet met ananas en mango. De stukjes kip zijn gebakken en daarna nog kort meeverwarmd in een kruidige saus van onder andere ketjap, tomatenketchup en azijn. Lekker met rijst!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Oosterse kipfilet met ananas en mango op tafel.

  1. Snijd kipfilet in reepjes. Was lente-uitjes en snijd ze in kleine stukjes. Ontdoe Spaanse peper van zaadjes en snijd deze klein. Ontvel tomaten, verwijder de pitjes en snijd in reepjes. Was komkommer, verwijder zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Snijd ananas in blokjes. Schil mango en snijd in stukjes.
  2. Bestuif kipreepjes met bloem. Verhit olie en bak kip in 5 minuten krokant. Haal uit pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Bak lente-ui en Spaanse peper 1 minuut in resterende olie. Voeg tomatenketchup, ketjap, azijn, bouillon, tomaat, komkommer, ananas en mango toe en verwarm alles in 2 minuten.
  4. Voeg kipreepjes opnieuw toe en laat even meewarmen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Ananas Mango