Slagroomsoesjes

Slagroomsoesjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke slagroomsoesjes, het klassieke Franse dessert. Gemaakt van luchtige soesjes gevuld met geklopte slagroom, gegarneerd met poedersuiker en voorzichtig bereid bij een lage temperatuur. Serveer ze koud voor een luxueus dessert op elk moment van de dag.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Slagroomsoesjes op tafel.

  1. Breng water, boter en zout in een pan aan de kook. Strooi de bloem onder voortdurend roeren erin. Blijf roeren tot er een bal gevormd is. Doe de bal over in een beslagkom en kneed er direct een ei doorheen. Voeg de eieren een voor een toe aan de wat afgekoelde massa en meng het goed. Het deeg moet glanzen.
  2. Laat het deeg 1/2 uur rusten. Spuit het daarna in kleine hoopjes op een ingevet en met meel bestoven bakblik (of leg bakpapier op het bakblik). Bak de soesjes ca. 30 minuten in een voorverwarmde (hetelucht)oven op 200 °C. Na het bakken de soesjes aan de onderkant open knippen en verder laten afkoelen.
  3. Klop de slagroom stijf met suiker en eventueel slagroomversteviger. Doe het in een spuitzak en vul de soesjes ermee. Leg ze op een mooie schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
  4. Bewaar ze in de koelkast!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Slagroomsoesjes