Andijviestamppot met spekjes geitenkaas en honing-tijmjus

Andijviestamppot met spekjes geitenkaas en honing-tijmjus

Smulweb imageSmulweb

Een echte Hollandse klassieker, maar ook zo lekker. Deze stamppot met andijvie, spekjes en geitenkaas heeft een heerlijke honing-tijm jus. Bekijk het recept en maak het zelf!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 0.5 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Andijviestamppot met spekjes geitenkaas en honing-tijmjus op tafel.

  1. Schil en was de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook ze in ruim water met zout gedurende 20 minuten totdat ze gaar zijn.
  2. Bak in een droge koekenpan de spekjes uit.
  3. Was de andijvie en lente-ui en snijd ze fijn.
  4. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de melk en de helft van de boter toe en breng het op smaak met zout en peper.
  5. Meng de andijvie, lente-ui en de helft van de spekjes door de puree. Serveer de stamppot met de rest van de spekjes en de geitenkaas 'on top'.
  6. Haal de tijmblaadjes van de takjes. Verhit de rest van de boter in een pan (laat het bruin worden) en voeg voorzichtig 2 1/2 dl koud water, de inhoud van het zakje jus en de tijmblaadjes toe. Breng het al roerend aan de kook en laat de jus ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Roer op het laatst de honing door de jus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Andijvie stamppot