- 0.5 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Andijviestamppot met spekjes geitenkaas en honing-tijmjus op tafel.
- Schil en was de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook ze in ruim water met zout gedurende 20 minuten totdat ze gaar zijn.
- Bak in een droge koekenpan de spekjes uit.
- Was de andijvie en lente-ui en snijd ze fijn.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de melk en de helft van de boter toe en breng het op smaak met zout en peper.
- Meng de andijvie, lente-ui en de helft van de spekjes door de puree. Serveer de stamppot met de rest van de spekjes en de geitenkaas 'on top'.
- Haal de tijmblaadjes van de takjes. Verhit de rest van de boter in een pan (laat het bruin worden) en voeg voorzichtig 2 1/2 dl koud water, de inhoud van het zakje jus en de tijmblaadjes toe. Breng het al roerend aan de kook en laat de jus ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Roer op het laatst de honing door de jus.