Gambas a la pil pil

Gambas a la pil pil

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijk gemarineerde Gambas a la Pil Pil zijn perfect als anctre of als prato principale. Marineer de gamba's in knoflookolie en serveer met stokbrood en citroenwater op tafel. Voeg rode ui en sojasaus toe voor extra smaak.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gambas a la pil pil op tafel.

  1. Giet de olijfolie in een (afsluitbaar) plastic bakje. Pers de knoflook uit en voeg deze toe aan de olijfolie. Roer de knoflook goed door de olijfolie.
  2. Dep de garnalen droog en doe ze in de olijfolie met knoflook. Zorg dat de gamba's helemaal in de olijfolie met knoflook staan. Laat de gamba's een aantal uren marineren.
  3. Haal na het marineren de garnalen uit de olijfolie met knoflook en laat ze even uitlekken. Zeef de olijfolie zodat de geperste knoflook weer los van de olijfolie komt en doe dit in een apart schaaltje.
  4. Verwarm de olijfolie in een wok op hoog vuur. Voeg de gamba's toe als de olijfolie goed heet is. Bak de gamba's op hoog vuur gedurende drie minuten en voeg het restant olijfolie en de geperste teentjes knoflook toe. Bak het geheel gedurende een minuut af.
  5. Schep de gamba's op een grote schaal en giet de hete olijfolie in een of twee kommen.
  6. Snij het stokbrood en maak een aantal kommen met lauw water en voeg daar citroen(sap) bij. Zet deze kommen op tafel.
  7. Variaties: voeg voor een oosters tintje gesneden rode ui en/of twee eetlepels sojasaus toe aan de marinade (afhankelijk van je smaak).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sauzen Kruiden Citroen Citroensap