Gevulde varkenshaas

Gevulde varkenshaas

Smulweb imageSmulweb

Gevulde varkenshaas met lente-ui, ham en jam is een echte smaakbom. Bakken in de braadpan en daarna serveren met een licht gebonden saus van sherry en room. Heerlijk recept om te genieten aan tafel!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde varkenshaas op tafel.

  1. Maak de lente-uitjes schoon en snijd het losse groen eraf. Snijd de varkenshaasjes in de lengte tot op 1 centimeter in en klap het open.
  2. Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee. Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje. Snijd overhangende randjes weg. Leg de lente-uitjes erop en klap het varkenshaasje weer dicht. Bind het vast met draad en wrijf het in met zout en peper.
  3. Verhit de boter in een braadpan. Bak het varkenshaasje rondom bruin en braad het met de deksel op de pan in circa 15 minuten zachtjes gaar.
  4. Neem het varkenshaasje uit de pan, verwijder de draad en houd het warm onder aluminiumfolie.
  5. Roer de sherry en room door het braadvocht en kook dit circa 2 minuten tot een licht gebonden saus.
  6. Snijd het varkenshaasje schuin in dunne plakjes en rangschik dakpansgewijs op de warme borden. Schenk de saus erlangs.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees