- 1000 g Kalfsvlees
- 1000 g Okra
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Stoofschotel van vlees en okra (bamya) op tafel.
- Was de verse okra en snijd de steeltjes af.
- Bak de gehakte uien en de hele teentjes knoflook in boter en olie goudbruin.
- Voeg het vlees toe en laat bruin worden.
- Voeg vervolgens de okra toe en bak voorzichtig een beetje verder.
- Voeg de tomaten toe, bak nog een paar minuten en bedek alles met water waarin u de tomatenpuree hebt geroerd. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar.
- Breng aan de kook en laat 1,5 uur sudderen, totdat het vlees en de groenten heel zacht zijn en de saus is ingekookt.
- Proef de saus en breng op smaak. Voeg eventueel het sap van 1 citroen toe.
- Voor de koks die van de smaak van koriander houden kan een theelepel koriander met de ui en het knoflook worden gebakken, voordat het vlees wordt toegevoegd.