Stoofschotel van vlees en okra (bamya)

Stoofschotel van vlees en okra (bamya)

Smulweb imageSmulweb

Stoofschotel van vlees en okra (bamya) met gekarameliseerde uien en smaakvolle tomatensaus. Dit traditionele Egyptisch gerecht is perfect voor een gezellige avondmaaltijd. Een vleugje citroensap maakt dit gerecht compleet!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Kalfsvlees
  • 1000 g Okra

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Stoofschotel van vlees en okra (bamya) op tafel.

  1. Was de verse okra en snijd de steeltjes af.
  2. Bak de gehakte uien en de hele teentjes knoflook in boter en olie goudbruin.
  3. Voeg het vlees toe en laat bruin worden.
  4. Voeg vervolgens de okra toe en bak voorzichtig een beetje verder.
  5. Voeg de tomaten toe, bak nog een paar minuten en bedek alles met water waarin u de tomatenpuree hebt geroerd. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar.
  6. Breng aan de kook en laat 1,5 uur sudderen, totdat het vlees en de groenten heel zacht zijn en de saus is ingekookt.
  7. Proef de saus en breng op smaak. Voeg eventueel het sap van 1 citroen toe.
  8. Voor de koks die van de smaak van koriander houden kan een theelepel koriander met de ui en het knoflook worden gebakken, voordat het vlees wordt toegevoegd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees Groente