Zoetzure bietjes

Zoetzure bietjes

Smulweb imageSmulweb

Deze zoetzure bietjes zijn een heerlijke aanvulling op elk gerecht. De bietjes worden gemarineerd in een kruidig mengsel van azijn, suiker, kruidnagelen en mierikswortel. Laat ze een nacht in de koelkast staan voor een extra verfrissende smaak.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zoetzure bietjes op tafel.

  1. Kook de schoongeboende bietjes in ruim water gaar (geen zout toevoegen!).
  2. Giet het kookwater af en koel de bietjes onder koud stromend water. Verwijder vel en snijd de bietjes in plakjes. Doe de bietjes in een grote aardewerken of porceleinen kom.
  3. Meng azijn, suiker, kruidnagelen en mierikswortel in een pan en breng aan de kook.
  4. Giet de marinade over de bietjes en laat deze afkoelen.
  5. Zet de bietjes een nacht in de koelkast voordat je ze opdient.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Groente