Peer met gember en ijs

Peer met gember en ijs

Smulweb imageSmulweb

Peer met gember en ijs, de perfecte nazomer combinatie. Gekarameliseerde stukjes peer met grof gehakte stukjes gember, afgeblust met gembersiroop. Opdienen met een bolletje roomijs en verse munt. Genieten maar!

10 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Peer met gember en ijs op tafel.

  1. Schil de peren en snijd ze in 8 parten. Hak de gemberbolletjes grof.
  2. Verhit de boter in een wok en bak hierin de partjes peer met de gember ca. 2 minuten.
  3. Blus de peer af met de gembersiroop.
  4. Was de munt en snijd de blaadjes in reepjes.
  5. Verdeel de peer over 2 bordjes, schep een bol ijs erop en garneer met munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Desserts Peren