Tapas gevulde champignons met pesto

Tapas gevulde champignons met pesto

Smulweb imageSmulweb

Feestelijke tapas gevulde champignons met basilicum-pesto, kaas, lente ui en tomaat. Heerlijk zacht van smaak en warm uit de oven. Lekker voor bij de borrel of als voorgerecht. Maak snel en gemakkelijk dit klassieke tapasrecept met onze stap-voor-stap instructies.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 125 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Tapas gevulde champignons met pesto op tafel.

  1. Zet alle ingrediënten en hulpmiddelen klaar en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak eerst de pesto:
  3. Doe de basilicum, knoflook, pistachenoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine en mix tot een fijngesneden geheel.
  4. Giet de olie erbij tot de pesto de gewenste dikte heeft en voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Maak daarna de gevulde champignons:
  6. Maak de champignons schoon en snijd de steeltjes samen met 2 champignonhoedjes fijn.
  7. Bak de fijngesneden champignons samen met de lente-uitjes zacht in de boter.
  8. Haal de pan van het vuur en voeg de tomaat, broodkruim en naar smaak peper en zout toe. Doe de helft van de geraspte kaas erbij en meng de vulling goed.
  9. Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling.
  10. Zet de hoedjes op een vetvrije bakplaat en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas.
  11. Bak de hoedjes vlak voor het serveren ongeveer 10 minuten in de oven (totdat ze heet en stevig genoeg zijn).
  12. Serveer de gevulde champignons op een klein bord en geef er vorkjes bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen