Quiche met gerookte kip courgette en basilicum

Quiche met gerookte kip courgette en basilicum

Smulweb imageSmulweb

Quiche met gerookte kip, courgette en basilicum. Een heerlijke quiche met krokante deegplakken, een vulling van courgette en gerookte kip overgoten met een eimengsel en geraspte kaas. Een feestelijk gerecht voor tijdens een lunch of diner.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Quiche met gerookte kip courgette en basilicum op tafel.

  1. Ontdooi de deegplakjes.
  2. Was de courgette. Verwijder de uiteinden en schaaf deze met een kaasschaaf in hele dunne plakjes. Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes.
  3. Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
  4. Bedek de bakvorm en de randen met het deeg (laat de plakjes elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan). Prik gaatjes in de deegplakjes met een vork. Bestrooi het deeg met paneermeel en 2 el geraspte kaas.
  5. Beleg de bodem achtereenvolgens met de helft van de courgetteplakjes, dan gerookte kip en dan de rest van de courgette.
  6. Klop de eieren los. Vermeng deze met de room, de pesto, wat peper en zout en 3/4 van de overgebleven geraspte kaas.
  7. Giet dit mengsel over de courgette/kip. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en bak de taart in plm.45 minuten goudbruin en gaar.
  8. Garneer met fijngesneden basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gevogelte Hartige taart kip