Pasticcio

Pasticcio

Smulweb imageSmulweb

Pasticcio, de Italiaanse versie van moussaka. Een overheerlijke ovenschotel met laagjes van pasta, gehakt-tomatensaus, yoghurtvulling en kaas. Dit gerecht is hartig en rijk aan smaak. Perfect voor een gezellig etentje met vrienden of familie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasticcio op tafel.

  1. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de paprika gedurende 3 minuten. Voeg knoflook toe en fruit het 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak het bruin.
  2. Voeg de tomaten en de wijn toe, breng aan de kook en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes indikken. Voeg de fijngehakte peterselie, ansjovis, zout en peper toe.
  3. Verwarm de oven voor op 190 C. Kook de pasta in een pan kokend water met zout gedurende 8-10 minuten beetgaar. Giet het af en schep het in een kom. Roer de room erdoor.
  4. Meng voor de vulling de yoghurt, de eieren en een snufje nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Vet een ovenschaal in met olie. Schep de helft van het pastamengsel erin en schep hierop de helft van de vleessaus. Herhaal deze stap. Daarna komt de vulling en daarop wordt de geraspte parmezaanse kaas gedaan.
  6. Bak het gerecht in de oven in 25 minuten, totdat de vulling goudbruin is en pruttelt. Garneer eventueel met wat (verse) rozemarijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel