Henrikes knoflook asperges met

Henrikes knoflook asperges met

Smulweb imageSmulweb

Deze Henrikes knoflook asperges met tomaatjes en basilicum zijn een waar lente feestje voor de smaakpapillen. Fijne knoflook, rijpe tomaatjes, en overheerlijke knapperige asperges. Maak deze heerlijke combinatie vandaag nog!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Henrikes knoflook asperges met op tafel.

  1. Maak de asperges schoon. Ga hierbij als volgt te werk: - Witte asperges: even in koud water leggen en goed afspoelen. Vervolgens schillen vanaf de kop naar de steel met een aspergeschiller (2x rondom zodat de parelmoerglans is verdwenen). Verwijder tot slot het harde uiteinde van de steel (ca. 1,5 cm.) met een schilmesje. - Groene asperges: alleen goed wassen. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Verwijder wel de harde uiteinden van de steel (ca. 1,5 cm.) met een schilmesje.
  2. Kook de asperges in kokend water (groene ca. 3 minuten
  3. witte ca. 10 minuten) en spoel ze koud met water.
  4. Pel en snipper de knoflook.
  5. Was en halveer de tomaatjes.
  6. Hak de basilicum.
  7. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook een ? minuut.
  8. Voeg de asperges en de tomaatjes toe en roerbak alles (groene ca. 3 minuten
  9. witte ca 10 minuten).
  10. Bestrooi met peper en basilicum.
  11. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Groente Asperges