Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pho-pbia(thaise loempia) op tafel.
- Laat de deeglapjes ontdooien. Week de noedels circa 10 minuten in warm water. Laat ze uitlekken en knip ze vervolgens met een keukenschaar in kortere stukken.
- Maak de kool en wortel schoon en snijd beide groenten in staafjes. Pel de teentjes knoflook.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan. Pers de teentjes knoflook uit en bak ze kort. Voeg het gehakt toe en roerbak dit circa 2 minuten op hoog vuur. Voeg de groenten en noedels toe. Voeg de vissaus, suiker en vissaus toe, en bak alles nog circa 3 minuten op matig vuur. Laat het mengsel afkoelen.
- Spreid de deeglapjes uit op een werkvlak. Schep in het midden van ieder velletje 2 eetlepels vulling. Vouw een hoekje van het deeg over de vulling. Vouw de linker- en rechterflap ook naar binnen. De rolletjes moeten ongeveer 7 cm lang worden. Rol ze stevig op. Bestrijk de laatste flap met eiwit en plak hem vast.
- Verhit de frituurolie in een wok of pan. Frituur de rolletjes in circa 3 minuten goudgeel in de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schik ze in een schaal en garneer ze desgewenst met decoratief ingesneden schijfjes komkommer, slablaadjes en tomaat.