Pho-pbia(thaise loempia)

Pho-pbia(thaise loempia)

Smulweb imageSmulweb

Deze Thaise loempia's zijn heerlijk krokant en gevuld met noedels, groenten en gehakt. Serveer met een frisse dipsaus van chilisaus, rijstazijn en koriander.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pho-pbia(thaise loempia) op tafel.

  1. Laat de deeglapjes ontdooien. Week de noedels circa 10 minuten in warm water. Laat ze uitlekken en knip ze vervolgens met een keukenschaar in kortere stukken.
  2. Maak de kool en wortel schoon en snijd beide groenten in staafjes. Pel de teentjes knoflook.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan. Pers de teentjes knoflook uit en bak ze kort. Voeg het gehakt toe en roerbak dit circa 2 minuten op hoog vuur. Voeg de groenten en noedels toe. Voeg de vissaus, suiker en vissaus toe, en bak alles nog circa 3 minuten op matig vuur. Laat het mengsel afkoelen.
  4. Spreid de deeglapjes uit op een werkvlak. Schep in het midden van ieder velletje 2 eetlepels vulling. Vouw een hoekje van het deeg over de vulling. Vouw de linker- en rechterflap ook naar binnen. De rolletjes moeten ongeveer 7 cm lang worden. Rol ze stevig op. Bestrijk de laatste flap met eiwit en plak hem vast.
  5. Verhit de frituurolie in een wok of pan. Frituur de rolletjes in circa 3 minuten goudgeel in de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schik ze in een schaal en garneer ze desgewenst met decoratief ingesneden schijfjes komkommer, slablaadjes en tomaat.
eet smakelijk