Masoesa-alesie (surinaams gele rijstgerecht)

Masoesa-alesie (surinaams gele rijstgerecht)

Smulweb imageSmulweb

De Surinaamse keuken kent veel rijstgerechten waaronder de Masoesa-alesie. Dit gele rijstgerecht met kouseband, tomatenpuree, gedroogde garnalen en pimentkorrels, brengt een explosie aan smaak subtiel tot uiting. Snel, makkelijk en heerlijk!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Madame Jeanette Peper
  • 100 g Kouseband
  • 25 g Gedroogde garnalen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Masoesa-alesie (surinaams gele rijstgerecht) op tafel.

  1. Verhit olie in een pan en fruit knoflook en peper lichtbruin.
  2. Voeg gedroogde garnalen toe (die vooraf 20 minuten in water zijn geweekt) en bak enkele minuten mee.
  3. Voeg 5 el Masoesa-Alesie, kouseband (in stukjes) of groentemix, pimentkorrels, laurierblad en tomatenpuree toe en roerbak enkele minuten.
  4. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en voeg toe aan de pan.
  5. Bak het geheel gedurende 5 minuten op laag vuur, terwijl je voortdurend blijft omscheppen.
  6. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Passievrucht