Pittige indonesische hartige taart zonder kaas

Pittige indonesische hartige taart zonder kaas

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige Indonesische hartige taart zonder kaas met o.a. kip, champignons en taugé is een goed gelukte variant op je lievelingsgerecht. Besprenkel de taart voor een nog intensere smaak met ketjap en sambal. Heerlijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(18)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige indonesische hartige taart zonder kaas op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Maak de taugé schoon en snijd deze wat kleiner. Laat de nasi-groenten in heet water wellen.
  2. Klop de eieren los met wat peper en zout en verwarm de oven voor op 225 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes kipfilet gaar en lichtbruin. Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee. Doe de champignons erbij en bak deze ook even mee, samen met de nasi-groenten. Roer van het vuur af de taugé en de fijngesneden selderij erdoor. Maak de kip/groentenmassa op smaak met ketjap en sambal.
  4. Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet deze in en leg het bladerdeeg erop. Prik hier en daar wat gaatjes in het deeg. Bestrooi het bladerdeeg met gemalen kokos. Verdeel nu de groenten over het deeg en giet het losgeklopte ei erover.
  5. Bak de taart in het midden van de oven plm 20-30 minuten totdat deze een mooie bruine kleur heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken