Garnalen recepten

Zelf Garnalen gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Garnalen recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Frisse salade met Hollandse garnalen

Frisse salade met Hollandse garnalen

magazine badge magazine

Geniet van een verfrissende salade met Hollandse garnalen. Knapperige groenten zoals sla, witlof en spinazie worden gecombineerd met sappige Hollandse garnalen en op smaak gebracht met een verfrissende dressing. Een lichte en smaakvolle keuze voor een zomerse lunch of als voorgerecht voor een feestelijke maaltijd.

16 min bereiden lunch/brunch gerecht 4 personen

(1)

Ingrediënten

  • 2 el Jumbo mayonaise romig
  • 300 g aardappelen
  • 200 g witlof
  • 100 g baby spinazie
  • 2 mini-sla romaine
  • 1 appel
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 2 el yoghurt
  • 1 el bieslook

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Frisse salade met Hollandse garnalen op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd in klein blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water in ca. 4 min. beetgaar. Giet ze af in een zeef en laat ze afkoelen.
  2. Haal de witlofblaadjes los en snijd ze dwars in smalle reepjes. Snijd de spinazie fijn en houd wat blaadjes achter voor garnering.
  3. Meng de gesneden appel met de aardappelblokjes.
  4. Verdeel het mengsel over de borden. Schep de witlof, spinazie en sla door elkaar. Verdeel de sla over de borden en schep de garnalen erover.
  5. Roer de yoghurt, mayonaise en bieslook door elkaar. Schep de saus op de salade. Garneer met de resterende spinazieblaadjes.