- 240 g Croissantdeeg
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Broccoli-gorgonzola taart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook broccoli in water met zout ongeveer 8 minuten en laat het goed uitlekken.
- Rol het deeg uit en strooi de helft van de sesamzaadjes eroverheen. Druk de sesamzaadjes goed in het deeg. Vouw het deeg dubbel en strooi de rest van de sesamzaadjes eroverheen en druk deze ook in het deeg. Vouw het deeg opnieuw dubbel en rol het uit tot een cirkel van 26 cm. Bekleed een quichevorm met het deeg.
- Verdeel de broccoli en hamblokjes over het deeg in de quichevorm. Strooi gorgonzola eroverheen.
- Roer eieren los met room, peper en zout. Schenk dit mengsel over de vulling in de quichevorm.
- Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 40 minuten.