Aalbessentaart van helene

Aalbessentaart van helene

Smulweb imageSmulweb

Bak een heerlijke aalbessentaart met dit recept van Helene. Het roereiwit met suiker en vanillesuiker gemixt met aalbessen vormen de vulling voor deze smakelijke taart. Perfect voor bij de koffie of thee!

45 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Rode Bessen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aalbessentaart van helene op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak een roerdeeg van de ingrediënten genoemd onder 'deeg'. Strijk het deeg over de bakplaat uit.
  3. Bak het deeg in 20-25 minuten lichtbruin. Haal de koek uit de oven.
  4. Klop ondertussen de eiwitten stijf en voeg suiker en vanillesuiker toe. Roer de bessen erdoor.
  5. Strijk de vulling over de koek uit en zet terug in de oven.
  6. Bak nog 10-15 minuten met iets meer bovenwarmte, tot het eiwit een lichtbruine kleur heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Kruiden Taart Pruimen Appel