Cassata siciliana

Cassata siciliana

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker uit Sicilië: Cassata Siciliana. Gemaakt met biscuit, ricotta, chocolade, gekonfijte vruchten en noten. Gepresenteerd met een laag marsepein en gekonfijte vruchtjes bovenop. Laat de smaken op elkaar inwerken in de koelkast voor één overheerlijke taart!

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Cointreau
  • 30 g Gekonfijte sinaaappelschil
  • 30 g Bigarreaux

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Cassata siciliana op tafel.

  1. Snijd de biscuit overlangs in 2 plakken en leg de onderste helft in een springvorm. Besprenkel de cake met Marsala of likeur.
  2. Meng in een kom de ricotta met de suiker en vanillesuiker tot een gladde massa en houdt ca. 10 eetlepels apart.
  3. Meng de rest van het ricottamengsel met de gehakte gekonfijte vruchten, chocolade en noten en schep het op de biscuit in de vorm.
  4. Dek af met de tweede laag biscuit en bestrijk de hele taart met de achtergehouden ricotta. Laat de taart in de koelkast opstijven.
  5. Rol de marsepein met wat poedersuiker uit tot een cirkel van ca. 26 cm. Verwijder de springvorm en zet de cassata op een schaal. Bekleed hem met de marsepein.
  6. Roer in een kom het eiwit met de poedersuiker en citroensap tot een dikvloeibaar mengsel en strijk het over de taart.
  7. Garneer met gekonfijte vruchtjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cassata