- 60 g Cointreau
- 30 g Gekonfijte sinaaappelschil
- 30 g Bigarreaux
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Cassata siciliana op tafel.
- Snijd de biscuit overlangs in 2 plakken en leg de onderste helft in een springvorm. Besprenkel de cake met Marsala of likeur.
- Meng in een kom de ricotta met de suiker en vanillesuiker tot een gladde massa en houdt ca. 10 eetlepels apart.
- Meng de rest van het ricottamengsel met de gehakte gekonfijte vruchten, chocolade en noten en schep het op de biscuit in de vorm.
- Dek af met de tweede laag biscuit en bestrijk de hele taart met de achtergehouden ricotta. Laat de taart in de koelkast opstijven.
- Rol de marsepein met wat poedersuiker uit tot een cirkel van ca. 26 cm. Verwijder de springvorm en zet de cassata op een schaal. Bekleed hem met de marsepein.
- Roer in een kom het eiwit met de poedersuiker en citroensap tot een dikvloeibaar mengsel en strijk het over de taart.
- Garneer met gekonfijte vruchtjes.