Zomerse salade met schorseneren

Zomerse salade met schorseneren

Smulweb imageSmulweb

Een frisse en zomerse salade met schorseneren, veldsla en citroen-basilicumdressing. De schorseneren worden eerst gekookt en daarna gemengd met veldsla en de zelfgemaakte dressing. Serveer als bijgerecht of als hoofdgerecht met brood.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Zomerse salade met schorseneren op tafel.

  1. Boen de schorseneren schoon onder stromend water en schil de wortels met een dunschiller onder de lopende kraan.
  2. Doe eventueel keukenhandschoenen aan.
  3. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waar een scheut azijn aan is toegevoegd.
  4. Snij de schone wortels in stukken van 5 cm.
  5. Kook de wortels in een pan met water in ongeveer 20 minuten gaar.
  6. Boen intussen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af.
  7. Pers de citroen uit.
  8. Hak het basilicum.
  9. Meng (in een blender of keukenmachine) 1? eetlepel citroensap met het citroenrasp, de basilicum, mosterd en olijfolie tot een mooie dressing. Breng de dressing op smaak met knoflook en versgemalen zwarte peper.
  10. Doe de schorseneren in een vergiet en giet er koud water over.
  11. Laat de schorseneren uitlekken en leg ze in een schaal.
  12. Schep de veldsla en dressing er luchtig door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Zomerse salade