Portugese gambas in een tomaten-knoflooksaus

Portugese gambas in een tomaten-knoflooksaus

Smulweb imageSmulweb

Laat zachtjes een dikke rode saus van sjalotjes, knoflook, tomatenpuree, blokjes tomaat, witte wijn, water, zout, peper en suiker ontstaan en voeg er gamba's aan toe. Bestrooi het geheel met peterselie of basilicum en laat de Portugese gambas in tomaten-knoflooksaus naar binnen glijden.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 0.2 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Portugese gambas in een tomaten-knoflooksaus op tafel.

  1. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Pel de tomaten en verwijder de pitjes en overtollig vocht. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. Laat 2 minuten sudderen. Voeg dan witte wijn en water toe. Voeg zout, peper en wat suiker toe. Laat in open pan zachtjes sudderen tot er een dikke rode saus ontstaat.
  3. Ontdooi de gamba's (als je diepvries gebruikt) en pel ze. Leg de gamba's in de saus tot ze mooi roze gekleurd en gaar zijn.
  4. Bestrooi de saus met de gamba's met peterselie of basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen