Heerlijke vis-ovenschotel (fish pie barbet mount)

Heerlijke vis-ovenschotel (fish pie barbet mount)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke vis-ovenschotel met diverse vissoorten, verkrijgbaar bij Jumbo. Gecombineerd met plakjes ei, garnalen, kappertjes en smeuïge puree. De vis krijgt extra smaak en pittigheid door toevoeging van Cayennepeper in het gerecht. Lijkt het je wat? Bekijk het recept bij Jumbo

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 25 stappen deze heerlijke Heerlijke vis-ovenschotel (fish pie barbet mount) op tafel.

  1. Zet alle ingrediënten van te voren klaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200º C.
  3. Zorg dat de vis drooggedept en op kamertemperatuur is.
  4. Verdeel de verse vis in twee helften, verwijder eventueel graten en zet in de koelkast.
  5. Breek de gerookte vis in stukken.
  6. Kook de eieren hard en snij in plakjes of stukjes.
  7. Schil en kook de aardappelen.
  8. Pers de citroen uit.
  9. Hak de peterselie
  10. Begin met de gerookte vis en daarop de verse vis in een ovenvaste schaal te rangschikken, doe er wat peper, en eventueel wat zout en een snufje Cayennepeper op (niet teveel zout want gerookte vis is al zout).
  11. Giet er zoveel melk op dat de vis bedekt is, doe de 20 gram boter erbij.
  12. Zet de schaal in het midden van de oven (200° C).
  13. Na 15 min. haal je de schaal uit de oven, zet de zeef op een schaal en giet de vis af. Bewaar de melk!
  14. Maak de ovenschaal schoon en besmeer hem met wat boter, breek de vis in stukjes en doe ze in de schaal, daarover verdeel je de garnalen en de plakjes of stukjes ei , strooi de kappertjes er overheen. Zet even apart.
  15. Maak nu de saus.
  16. Smelt 100 gr boter, voeg bloem in 1 x tor en roer (met houten lepel) voor ± 1 minuut zodat de bloem gaar wordt.
  17. Dan beetje bij beetje de bewaarde melk erbij, goed blijven roeren tot een dikke saus is verkregen. (zal klonten in het begin maar het wordt echt een gladde saus)
  18. Voeg wat zout en peper toe naar smaak.
  19. Roer de doperwtjes, peterselie en citroensap erdoorheen.
  20. Proef of saus goed op smaak is en voeg eventueel nog wat peper & zout en/of Cayennepeper toe.
  21. Giet de dikke saus over de vis (is de saus te dik voeg gewoon wat melk toe, geen probleem).
  22. Maak de puree, roer de boter, crème fraîse, wat nootmuskaat en eventueel wat ansjovispasta (een sliertje) erdoorheen.
  23. Als het nodig is voeg je nog wat melk toe, het moet een smeuïge puree worden.
  24. Verdeel de puree gelijkmatig over de saus.
  25. Strooi er wat geraspte kaas over en zet ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten of tot het gerecht door en door heet is en de puree mooi bruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart