Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Spinazie met feta in filodeeg op tafel.
- Verhit een wok of anti-aanbak pan met 1 eetlepel olijfolie. Roerbak de spinazie op hoog vuur 1-2 minuten tot ze bijna slinkt. Voeg rode wijnazijn, appelstroop en knoflook toe en verwarm nog enkele seconden.
- Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk daarna al het vocht eruit.
- Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter en leg er een volgende plak op. Herhaal dit met de overige vellen, zodat er vier pakketjes gemaakt kunnen worden. Bedek de vellen filo met een vochtige theedoek.
- Maak per persoon een pakketje
- bedek een dubbelvel filodeeg met een plak ham, schep er 2 flinke lepels spinazie op (rand vrij houden), verdeel de feta en cashewnoten over de spinazie en dek af met een 2e plak ham.
- Roer de eidooiers los met 2 eetlepels koud water. Bestrijk de randen van het deeg met het eimengsel en vorm het tot een pakketje door eerst de korte kanten naar binnen te vouwen en daarna de lange kanten.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de pakketjes op laag vuur in 5-10 minuten goudbruin en warm.