Klassieke gazpacho

Klassieke gazpacho

Smulweb imageSmulweb

Deze klassieke gazpacho mag niet ontbreken deze zomer. Proef de Spaanse zon met deze verkoelende tomatensoep. Je maakt dit recept met tomaat, paprika en komkommer en je brengt ‘m op smaak met olijfolie, knoflook en azijn. Je bindt de soep met brood, maar dit kun je eventueel ook weglaten.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(11)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Klassieke gazpacho op tafel.

  1. Week het brood in de wijn. Doe daarna het geweekte brood, de tomaten, komkommer, paprika, peper, knoflook en zout naar smaak in de keukenmachine of blender en pureer glad.
  2. Voeg de olie en rode wijnazijn toe. Proef en breng verder op smaak.
  3. Als je je soep helemaal glad het lekkerst vindt, wrijf je ‘m door een zeef. Zet de soep daarna minimaal een paar uur in de koelkast om helemaal koud te worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep