Broodpudding met baileys en banaan

Broodpudding met baileys en banaan

Smulweb imageSmulweb

Geniet van onze heerlijke broodpudding met baileys en banaan. In de oven geroosterde amandelen en bananenschijfjes gaan gepaard met eierroom en Baileys, overgoten over platgeslagen en zo plat mogelijk brood gesmeerd met boter. Voeg alle ingrediënten samen en bak de broodpudding in ongeveer 35 minuten gaar.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Broodpudding met baileys en banaan op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak ieder sneetje brood zo plat mogelijk en halveer ze. Bestrijk ze dun maar wel helemaal met zachte boter.
  2. Klop in een kom de suiker met het zaad van een vanillestokje en de eieren licht en luchtig. Voeg dan de room, de melk en de Baileys toe en klop alles goed door elkaar.
  3. Snijd de gepelde bananen in plakjes en rooster de amandelen licht in de voorverwarmde oven. Vet een ovenvaste schaal in met boter.
  4. Doop ieder stuk brood in het eimengsel en leg het brood met banaan en amandelen in de schaal. Ga door tot alles op is en eindig met brood.
  5. Schenk het overgebleven eimengsel erover en druk met je vingers het brood in het mengsel, zodat het alle smaken goed opneemt.
  6. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker en zet de broodpudding ongeveer 35 minuten in de oven tot de pudding aan de rand stevig is maar in het midden amper stolt.
  7. Laat de broodpudding afkoelen en opstijven voordat je hem serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Fruit Broodpudding Banaan