Preitaart met gedroogde tomaat en kaas

Preitaart met gedroogde tomaat en kaas

Smulweb imageSmulweb

Preitaart met gedroogde tomaat en kaas. Een culinair hoogstandje met knapperig bladerdeeg, een romige vulling van ei en room, prei, gedroogde tomaat en natuurlijk heerlijk veel kaas. Klaar in een handomdraai en perfect bij elke gelegenheid.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Preitaart met gedroogde tomaat en kaas op tafel.

  1. Kook de prei 3 minuten in ruim kokend water. Laat de prei goed uitlekken in een vergiet. Laat de tomaten uitlekken en snijd ze in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap van ca. 27cm. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en strooi 1/3 van de kaas over de bodem.
  3. Klop de eieren los met de room en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de prei en de stukjes tomaat over het deeg. Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk de deegrand met het eimengsel. Bestrooi met de rest van de kaas.
  4. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ca. 45 minuten bruin en gaar. Snijd de taart in punten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas