- 340 g Croissantdeeg
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Snelle appeltaart van croissantdeeg op tafel.
- Was en laat rozijnen uitlekken in een zeef. Rasp de schil van een citroen. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes. Doe de appels in een kom en voeg rozijnen, citroenrasp, suiker, kaneel en kruidnagelpoeder toe.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm in. Bestrooi met 2 eetlepels paneermeel of gehakte noten. Open een blikje croissantdeeg en vouw het deeg uit in 6 punten. Snijd elke punt af tot 11 cm.
- Bekleed de vorm met het croissantdeeg. Snijd indien nodig bij en plak vast met wat water. Verdeel de rest van het paneermeel erover. Verdeel het appelmengsel hierover. Snijd het achtergebleven croissantdeeg in lengte doormidden en leg met de punt naar binnen over de vulling. Plak vast met wat water. Bestrijk met koffiemelk.
- Bak het geheel in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.