Zoetzure veldsla met spekreepjes

Zoetzure veldsla met spekreepjes

Smulweb imageSmulweb

Knapperige, zoetzure veldsla met krokante spekreepjes en glazige ui. Overgoten met een warme dressing van olie, azijn en honing of suiker. Perfect in balans. Garneer met sappige tomatenpartjes.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Magere spekreepjes kalkoen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zoetzure veldsla met spekreepjes op tafel.

  1. Was de veldsla en verwijder de worteltjes. Pel de ui en snipper deze.
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak het spek zachtjes uit tot het knapperig is. Bak de ui mee tot deze glazig is.
  3. Blus af met azijn. Breng op smaak met peper, zout en honing of suiker.
  4. Verwarm de dressing en giet deze over de veldsla.
  5. Garneer met tomatenpartjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sla Veldsla