Citroen-gembercake

Citroen-gembercake

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk frisse en zoete cake waar je van gaat watertanden. Deze citroen-gembercake is makkelijk te maken en zeker het proberen waard!

60 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Citroen-gembercake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm in, bekleed hem met bakpapier en vet het papier in. Zeef het bakmeel in een grote kom. Voeg de gember toe. Maak in het midden een kuiltje.
  2. Smelt in een kleine pan op laag vuur de boter en suiker al roerend tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en roer de citroenschil en het sap erdoor. Klop de eieren licht los.
  3. Voeg het botermengsel en de eieren toe aan het bakmeel. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar, niet kloppen.
  4. Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 50 minuten tot een breinaald die erin gestoken wordt er schoon uitkomt. Laat de cake op een rooster afkoelen.
  5. Maak intussen het glazuur: maak van de poedersuiker, citroenschil, boter en citroensap au bain marie het glazuur.
  6. Smeer de glazuur over de cake en garneer eventueel met gember.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Cake Citroen Citroensap