Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Lamsbout met knoflook en rozemarijn op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de lamsbout om de 7 cm niet te diep in en steek om en om daar toefjes rozemarijn (losse rozemarijnblaadjes mag ook) en plakjes knoflook in.
- Leg de lamsbout in een ovenschaal, bestrijk met olijfolie en zet in het midden van de oven.
- Na 10 minuten de oven terugschakelen naar 175 °C. Leg de uien rondom de bout in de olie en voeg de lamsfond toe in het vet.
- Braad de lamsbout nog circa 1,5 uur onder regelmatig bedruipen met olie. De lamsbout is gaar als de vleesthermometer 70 °C aangeeft.
- Haal de lamsbout uit de ovenschaal, doe in aluminiumfolie en laat ongeveer 15 minuten rusten.
- Neem de uien uit het braadvet en laat uitdruipen in een vergiet.
- Doe het braadvocht (zonder bovenliggend vet) over in een bakpan en verwarm opnieuw. Roer er creme fraiche door en breng op smaak met peper en zout. Laat even doorkoken.
- Serveer de lamsbout in plakken en serveer de uien erbij. Schenk de saus over het vlees.
- Tip: Gebruik in plaats van gewone olijfolie om te bestrijken, gekruide olijfolie of een andere bijzondere olie. Dit geeft een extra smaak aan het lamsvlees.