- 50 g friese kruidenkoek
- 40 g Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Sipel en sju(friese hachee) op tafel.
- Snijd het vlees in stukjes en dep het droog met keukenpapier. Pel en snipper de uien. Snijd de korstjes van de kruidkoek af en snij de koek in stukjes.
- Verhit de margarine in een braadpan en bak de stukjes vlees op halfhoog vuur rondom bruin. Schep het vlees op een bord en bestrooi het met peper en zout.
- Fruit de ui, de gekneusde laurierblaadjes en de kruidnagels 2 minuten in het bakvet. Schenk de berenburg en 4 tot 5 deciliter warm water in de pan. Voeg het bouillon tablet en de kruidkoek toe en breng het aan de kook.
- Leg het vlees terug in de pan. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan op heel laag vuur in ongeveer 3 uur gaar.
- Breng de hachee op smaak met peper en zout. Bind het gerecht eventueel met de maizena die met drie eetlepels water is glad geroerd.