Sipel en sju(friese hachee)

Sipel en sju(friese hachee)

Smulweb imageSmulweb

Een oer-Hollands stoofgerecht met pittige berenburg en kruidkoek. Het vlees is in zo'n drie uur tijd langzaam gegaard. Serveer het met gekookte aardappels, rode kool en appelmoes voor de complete Hollandse ervaring!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g friese kruidenkoek
  • 40 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sipel en sju(friese hachee) op tafel.

  1. Snijd het vlees in stukjes en dep het droog met keukenpapier. Pel en snipper de uien. Snijd de korstjes van de kruidkoek af en snij de koek in stukjes.
  2. Verhit de margarine in een braadpan en bak de stukjes vlees op halfhoog vuur rondom bruin. Schep het vlees op een bord en bestrooi het met peper en zout.
  3. Fruit de ui, de gekneusde laurierblaadjes en de kruidnagels 2 minuten in het bakvet. Schenk de berenburg en 4 tot 5 deciliter warm water in de pan. Voeg het bouillon tablet en de kruidkoek toe en breng het aan de kook.
  4. Leg het vlees terug in de pan. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan op heel laag vuur in ongeveer 3 uur gaar.
  5. Breng de hachee op smaak met peper en zout. Bind het gerecht eventueel met de maizena die met drie eetlepels water is glad geroerd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje