Chocolade cheesecake uit de oven toppertje

Chocolade cheesecake uit de oven toppertje

Smulweb imageSmulweb

Deze smeuïge chocolade cheesecake uit de oven is een toppertje! Het romige mengsel van roomkaas, zure room, eieren en gesmolten chocolade is goddelijk. Probeer hem uit!

10 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

  • 175 g Zure room
  • 200 g jumbo digestive biscuit pure chocolade

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocolade cheesecake uit de oven toppertje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een springvorm van 23 cm doorsnee licht in.
  3. Vermeng voor de bodem de kruimels, boter en kaneelpoeder. Druk het mengsel gelijkmatig op de bodem van de springvorm. Smelt de chocolade en zet deze apart.
  4. Klop de roomkaas glad en kop de suiker en vanille-essence erdoor. Voeg de eieren een voor een toe.
  5. Roer een papje van zure room en de cacaopoeder. Roer dit door het roomkaasmengsel. Roer de gesmolten chocolade erdoor.
  6. Giet de vulling op de bodem. Bak de taart 1 uur.
  7. Laat de taart afkoelen in de vorm, verwijder de rand en schuif de taart op een mooie schaal en dien op.
  8. Koud opdienen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Taart Chocolade maken Cheesecake