Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Smulweb imageSmulweb

Je kunt niet om dit klassieke recept heen. Spaghetti bolognese is het gerecht dat iedereen kent. De saus is heerlijk tomatig en zit vol smaak, terwijl de spaghetti lekker al dente gekookt is. Sneller en lekkerder dan een afhaalmaaltijd.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Spaghetti bolognese op tafel.

  1. Maak de basis vleessaus: Verhit de olie in een grote koekenpan.
  2. Fruit de ui en knoflook al roerend tot de ui zacht geworden is.
  3. Voeg het gehakt toe en bak het al roerend op matig vuur tot het vlees bruin is.
  4. Voeg de niet-uitgelekte tomaten, tomatenpuree, suiker en bouillon toe en breng het aan de kook.
  5. Laat het onder af en toe roeren 25 minuten zonder deksel doorkoken tot het meeste vocht verdampt is.
  6. Kook de spaghetti beetgaar in een grote pan met kokend water zonder deksel. Giet de spaghetti af.
  7. Breng intussen de basisvleessaus tegen de kook aan.
  8. Schaaf de kaas met een groenteschiller.
  9. Verdeel de spaghetti over 4 borden, schep de saus erover en de kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta