Rundertajine met dadels

Rundertajine met dadels

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende Marokkaanse tajine van mals rundvlees, zacht gestoofd met dadels en aardappelen. Kruidig en zoet, perfect in balans. Serveer met couscous en een frisse salade voor een complete maaltijd.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rundertajine met dadels op tafel.

  1. Snijd de riblappen in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaten in stukken.
  2. Verhit de olie in de tajine of braadpan en voeg de ui, knoflook en rundvlees toe. Bak het vlees in ongeveer 6 minuten rondom bruin.
  3. Voeg zout, peper, tomaten en specerijen toe en bak deze ca. 1 minuut mee.
  4. Voeg de bouillon en het citroensap toe en laat het geheel ongeveer 2 uur zachtjes stoven.
  5. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  6. Voeg de aardappels met de dadels toe aan het vleesmengsel en laat het geheel nog ongeveer 1 uur stoven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Dadels