Sarma op sloveense manier

Sarma op sloveense manier

Smulweb imageSmulweb

Sarma op Sloveense wijze is een heerlijke combinatie van smaken; spitskoolbladeren gevuld met gekruide gehakt, gerookte ribbetjes en rijst. Met daarbij een overheerlijke paprikasaus en veel liefde gemaakt. Het water loopt je in de mond als je hieraan denkt!

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sarma op sloveense manier op tafel.

  1. Maak een runderbouillon (eventueel met runderbouillonblokjes van Maggi).
  2. Voor saus: laat in wat olie het meel goudbruin worden (roux), voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe en doe hierbij wat bouillon, zodat je een vrij redelijk dikke saus krijgt. Voeg naar smaak nog wat zout en suiker toe.
  3. Snijd de nerf uit de spitskoolbladeren en leg ze plat op een plank. Maak het rauwe gehakt aan met fijngesneden ui, 1 teentje uitgeperste knoflook, paprikapoeder, marjolein, zout, zwarte peper, ei, fijngesneden peterselie en de rijst (deze wel vooraf even koken) en meng alles goed door elkaar.
  4. Verdeel het mengsel over de spitskoolbladeren en rol deze op. Leg de zuurkool op de bodem van de pan en daarbovenop leggen we de spitskoolrolletjes, gerookte ribbetjes en de fijngehakte ui. Giet de runderbouillon eroverheen (net genoeg zodat alles onder staat) en voeg wat kummel (karwijzaad) en het laurierblaadje toe. Doe de deksel erop en laat het zachtjes koken.
  5. Als de sarma halfzacht is, voeg dan de vooraf gemaakte saus toe en laat het geheel nogmaals zachtjes koken totdat de sarma zacht is geworden. Voeg tegen het einde yoghurt en zure room toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Rijst Sauzen Desserts