Marokkaanse citroenkip

Marokkaanse citroenkip

Smulweb imageSmulweb

Met Marokkaanse citroenkip haal jij de heerlijke smaken van Marokko naar jouw keuken. Een heerlijk gerecht waarin de smaak van de citroen overvleugeld wordt door de andere ingrediënten. Laat de kip zachtjes trekken zodat het gemakkelijk van het bot getrokken kan worden en leg vervolgens de heerlijke geënserveerde citroenen in de saus.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Marokkaanse citroenkip op tafel.

  1. Neem rijpe citroenen of limoenen. Was ze goed en snijd ze dan in vieren - limoenen in tweeen - maar niet helemaal door
  2. laat ze aan de kant van de steelaanzet aan elkaar zitten. Bestrooi de partjes dan aan de binnenkant met zout - gebruik ongeveer 120 gram zout op 1 kilo citroenen.
  3. Doe ze in een pot met een wijde hals en leg er iets zwaars op, bijvoorbeeld een (goed gewassen) steen. Het sap wordt langzaam losgelaten en verduurzaamt de schil, die langzaam zacht en rijp wordt. Na een maand zijn de citroenen klaar en kunnen ze gebruikt worden: in hun geheel, gesneden of alleen de schil zonder het vruchtvlees. Het sap kan als smaakmaker gebruikt worden.
  4. Leg de kip in een grote pan met alle ingrediënten behalve de citroenen. Saffraan is een bijzonder kostbaar ingrediënt in een gerecht waarin de smaak overvleugeld wordt door de citroen en kan daarom qua kleur worden vervangen door kurkuma.
  5. Bedek de kip voor de helft met water en laat deze zachtjes trekken. Draai hem tijdens het garen een paar keer om tot het vlees zo zacht is dat het gemakkelijk van het bot getrokken kan worden (ongeveer 1,5 uur) en het kookvocht flink is ingekookt.
  6. Leg dan de citroenen in de saus en laat ze een paar minuten koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Sauzen Citroen