Spaanse groentesoep

Spaanse groentesoep

Smulweb imageSmulweb

Spaanse groentesoep met bonen, spek, aardappelen, kool, paprika, macaronie, bleekselderij en ham. Op smaak gebracht met komijn, sambal, aroma, peper en zout. Een goed gevulde soep die de honger zeker zal stillen.

60 min bereiden

soep

24 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 g Foelie
  • 1 snufje kummelpoeder

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Spaanse groentesoep op tafel.

  1. Was de bonen en verwijder aangestoken en drijvende exemplaren. Laat de peulvruchten 12-24 uur inweken met veel water dat eerst aan de kook is gebracht. Vul dat water na het weken aan met kokend water tot 3 liter en breng daarin de bonen met spek en foelie aan de kook. Laat het water 1 uur zacht doorkoken.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes zo groot als dobbelstenen en was ze. Schep het schuim van de pan met bonen en spek, voeg de aardappelen toe en roer tot het water weer kookt. Sluit de pan en laat de inhoud zacht koken.
  3. Verwijder beschadigde bladeren en de dikste stronken van de kool. Schaaf de kool in reepjes en doe deze in de pan met bonen en aardappelen. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in smalle repen. Doe deze samen met de macaronie in de pan. Roer tot de inhoud weer kookt. Prik de cocktailprikker twee keer door het laurierblad en doe dit in de pan. Was de bleekselderijen, snijd de stengel in smalle repen, en doe deze in de pan samen met de bouillonblokjes of tabletten en de selderij.
  4. Laat het geheel nog 40-50 minuten zacht doorkoken. Controleer dan of de bonen en aardappelen gaar zijn. Roer de blokjes ham, komijnpoeder en de sambal door de soep en neem het laurierblad uit de pan. Snijd het spek klein, doe het weer terug in de soep, en proef deze. Roer er aroma, peper en zout naar smaak door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep