Italiaanse gehaktballetjes gemaakt van heerlijke tapenade

Italiaanse gehaktballetjes gemaakt van heerlijke tapenade

Smulweb imageSmulweb

Maak deze Italiaanse gehaktballetjes met olijventapenade en verse basilicum. Meng het gehakt met de tapenade, doe er paneermeel bij en rol er kleine balletjes van. In een pan bruin bakken, en geniet van de heerlijke smaak in combinatie met pistoletjes en een tomatensalade.

25 min bereiden

borrel

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Italiaanse gehaktballetjes gemaakt van heerlijke tapenade op tafel.

  1. Meng de gesnipperde ontpitte olijven, tomaten, kappertjes, knoflook en peterselie in een keukenmachine. Voeg, terwijl de keukenmachine draait, geleidelijk aan het limoensap en de olijfolie toe tot een gebonden saus ontstaat.
  2. Doe de saus in een gesteriliseerde pot. In een afgesloten pot is de tapenade maximaal twee weken in de koelkast houdbaar. Laat de inhoud voor het serveren op kamertemperatuur komen. Serveer de saus op brood of crackers, eventueel in combinatie met ricotta. Voor rode tapenade: vervang de zwarte olijven door gedroogde tomaat.
  3. Meng het gehakt met de fijngesneden basilicumblaadjes, de tapenade en het ei. Voeg paneermeel toe totdat het mengsel stevig is. Laat even 15 minuten rusten.
  4. Voeg naar smaak peper en zout toe en rol ongeveer 30 gehaktballetjes van het mengsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees