- 2 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Italiaanse gehaktballetjes gemaakt van heerlijke tapenade op tafel.
- Meng de gesnipperde ontpitte olijven, tomaten, kappertjes, knoflook en peterselie in een keukenmachine. Voeg, terwijl de keukenmachine draait, geleidelijk aan het limoensap en de olijfolie toe tot een gebonden saus ontstaat.
- Doe de saus in een gesteriliseerde pot. In een afgesloten pot is de tapenade maximaal twee weken in de koelkast houdbaar. Laat de inhoud voor het serveren op kamertemperatuur komen. Serveer de saus op brood of crackers, eventueel in combinatie met ricotta. Voor rode tapenade: vervang de zwarte olijven door gedroogde tomaat.
- Meng het gehakt met de fijngesneden basilicumblaadjes, de tapenade en het ei. Voeg paneermeel toe totdat het mengsel stevig is. Laat even 15 minuten rusten.
- Voeg naar smaak peper en zout toe en rol ongeveer 30 gehaktballetjes van het mengsel.