Oosterse hartige taart

Oosterse hartige taart

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke oosterse hartige taart heeft een krokante bodem en is gevuld met gehakt, roerbakgroenten en gekruide bamigroenten. Het eiermengsel maakt het helemaal af. Een verrukkelijke maaltijd die in 20 minuten goudbruin en gaar is uit de oven komt.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 3 el Seroendeng

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oosterse hartige taart op tafel.

  1. Ontdooi het bladerdeeg.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Week de bamigroenten volgens de aanwijzing op het zakje.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie. Bak hierin de ui en de knoflook lichtbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit mee tot het gehakt gaar is. Doe de roerbakgroenten erbij en bak deze mee tot ze beetgaar zijn (5 minuten). Voeg de geweekte bamigroenten toe en bak deze ook even mee. Maak de groenten op smaak met peper, zout, ketjap en sambal.
  4. Klop de eieren los met de room of melk.
  5. Bekleed de ingevette vorm met het bladerdeeg. Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar met wat water en prik hier en daar even in met een vork. Strooi de seroendeng over de bodem.
  6. Verdeel de groenten over de taart en giet het eiermengsel erover.
  7. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken