Salade met peren geitenkaas en walnoten

Salade met peren geitenkaas en walnoten

Smulweb imageSmulweb

Een feestelijke salade van frisse sla, zoete peer, zachte geitenkaas en knapperige walnoten. Een dressing met honing geeft het gerecht nog meer smaak. Heerlijk als lunch of licht diner.

15 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Salade met peren geitenkaas en walnoten op tafel.

  1. Was de sla en sla deze goed droog. Schil de peren. Halveer ze, haal het klokhuis eruit en snij de peren vanaf de steelzaanzet zo in dunne plakjes dat de peer aan een zijde vast blijft zitten.
  2. Sprenkel wat citroensap over de peren zodat ze niet bruin worden. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Snij de kaas in dunne plakjes.
  3. Maak een dressing van de azijn, olie, peper, zout en honing.
  4. Verdeel de sla over de borden. Leg op elk bord 2 mooie gesneden perenhelften. Verdeel de plakjes kaas over de borden.
  5. Strooi de walnoten erover en giet wat dressing over de sla. Garneer met wat bramenjam of een paar rijpe bramen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Geitenkaas salade